hits

Svartrev

Work in progress

 • Publisert: 13.09.2017, 12:56
 • Kategori: Håndarbeid
 • Hvordan går det med filtreven min? Joda, den begynner å ta form, den. Til fremtidige filtdyrprosjekt så kommer jeg til å gå i anskaffelse av tøydyr-øyne og snuter, men denne tassen kommer til å forbli kun ull. Etterhvert kommer jeg nok til å mikse og trikse litt med både filt og leire også. Når jeg virkelig får tèken så blir det nok skapt noen søte fantasidyr ^^, Jeg har som vanlig store visjoner, jeg må bare pushe realiseringen et par hakk. Men som dere ser så er jeg igang, selv om jeg ikke skriker så altfor høyt på sosiale medier lenger.

  Excuse my manicure.


  Jeg har kommet ørlittegrann lenger enn det siste bildet viser. Mente jeg hadde tatt bilder av det, men fant ingen. Så da får jeg heller ordne med det neste gang jeg skal vise frem prosessen. Jeg har bl. a fjernet det hvite inni øynene og lagt til et forbein.
  Vil du se tidligere prosessbilder av denne, kan du trykke
  -HER-

  - ♠ -

  #Filtfigur #Rev #Filting #Hobby

 • Publisert: 13.09.2017, 12:56
 • Kategori: Håndarbeid
 • 4 kommentarer
 • Ny hobby

 • Publisert: 04.08.2017, 11:51
 • Kategori: Håndarbeid
 • Her om dagen bestilte jeg meg et Kirstie Allsopp: needle felting kit fra hobbycraft, da jeg har hatt lyst til å teste dette en stund nå. Settet koster 237kr og er egentlig ganske billig mtp hva du faktisk får med, men alt i alt endte det hele opp med å havne på rundt 700kr pga frakt og toll. Og ørlittegranne fordi jeg valgte ekspresslevering. Og fort kom det også! Jeg bestilte dette på en lørdag og allerede tirsdagen etter hadde jeg det i hendene. Veldig detaljert sporing også - det syns jeg er et stort pluss da vettu. Har bestilt mye klær og diverse ila livet som aldri har ankommet, så jeg jubler vel egentlig de få gangene jeg faktisk får det jeg bestiller.   
  Oppi denne esken følger det med alt du trenger. Du får 20 forskjellige farger på ulla og i ganske stor mengde. En svamppute, fire enkeltnåler og en duppeditt jeg ikke helt vet hva man kaller med flere nåler i som gjør jobben mye raskere.
   
  Siden jeg er helt newbie når det kommer til dette så startet jeg enkelt. Jeg fant en cookiecutter fra kjøkkenskuffen og dyttet litt ull nedi - også var det bare å sette igang. For de som ikke har hørt om dette engang, så går det ut på å stikke en (eller flere) nåler gjentatte ganger i denne ulla til den blir fast.


  Dette er perfekt å drive med mens du f.eks ser på film eller hører en lydbok, for det tar tid..
  (Men ikke bli helt borte for nålene er sylskarpe og det er lett å poke seg selv i fingern om du ikke følger med.) Bildet under er etter kanskje 5t med poking, og enda så var den ikke flat og gjevn nok. Det er her den duppeditten med flere nåler kommer inn. Det er bare litt vanskelig å bruke den inni en liten kakeform.
  SML
   
  Det krever mer tålmodighet enn jeg trodde, for jeg orket ikke gjøre ferdig denne snømannen engang for jeg var litt mer gira på å starte på det jeg hadde tenkt til i første omgang.. Den var nå uansett bare en test for at jeg skulle kjenne litt på hvordan dette fungerte og bli litt kjent med teknikken. Jo mer du jobber med ulla, jo finere blir den. Får se om jeg legger til skjerfet og fingjør den senere. Den er jo sikkert sjarmerende å henge på juletreet når den tid kommer.
  SML
   
  Men over til det jeg ønsker å bli god til etterhvert: lage filtfigurer! Så nå har jeg startet på en rev (Whaat? Rev? Nei, du tuller) .. :)
  Har brukt et par dager på å lage dette lille hodet, som ikke er ferdig engang. Den får en kropp etterhvert.
  SML
   
   Så, ja.. øvelse gjør mester er en greie, sant? Håper å beherske dette med tiden, og da blir det kanskje solgt noen figurer i butikken min her hvis det skulle vært noen interesse. Har merket at reven her allerede er poppis hos kattene mine, da de stadig vekk prøver å stikke av med den når jeg legger det fra meg i et øyeblikk ^^,
  Så jeg kan garantere at det kan bli brukt som katteleke hvertfall.

  Gjør aldri noe galt, vel.

  Dere kan forresten følge pelsdottene mine og de rare greiene de gjør på instagram (@Nectavia)

  -♠-

  #NeedleFelting #NyHobby #Håndarbeid #Filt
 • Publisert: 04.08.2017, 11:51
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer
 • 16 dager igjen

 • Publisert: 08.12.2016, 19:50
 • Kategori: Håndarbeid
 • Heihei, et lite livstegn fra denne kanten. Nå om dagen koser jeg meg masse med alt av julestell, så tenkte å ta dere med på et lite bildedryss - kanskje dere får litt julestemning om dere er i mangel på det?

  Velkommen til julestua mi. Her sitter jeg om dagen og nipper i meg varm kakao med krem mens en julefilm eller to ruller over skjermen.


  Når mørket sniker seg på og julelysene glitrer og peisovn knitrer, da koser jeg meg ekstra mye. Og det tror jeg kattene gjør også. Mangler bare litt snø utenfor vinduene nå, så er det komplett!


  Prøver å kompansere alle søtsakene med litt smoothie innimellom, og med litt kaneldryss på toppen så blir det jo ekstra godt!


  Jeg har også hatt besøk av Sammy hvor vi hadde et lite juleverksted. Vi hadde mange planer, men vi rakk dessverre ikke gjøre alt. Vi fikk iallefall bakt en hel haug av pepperkaker, spist julegrøt og klippet og limt litt :) Og dere vet den følelsen når dere har så mange idèer, men ikke greier å fullføre noen av dem? Yes. Så jeg endte opp med halvferdige greier, mens Sammy lagde både kurver, ornament, telysholder og whatnot. Var vel ikke helt min dag, hehe.


  Men jeg har da fått laget andre ting på andre dager. Jeg fikk jo ordnet meg en krans til å ha på veggen inne.


  Har også pyntet pepperkakehus. Regner med det blir pyntet minst ett til da jeg ankommer hjembygda senere denne måneden. Er jo tradisjon å bake litt både her og der :) Julegavene er i boks, og det er karameller, kransekakestenger, pepperkaker, troika og peppernøtter også.


  Enda så er det mange desemberdager igjen ^^, Mon tro hva jeg skal gjøre i kveld? Kanskje jeg skal fyre litt og lese en god bok, eller farge. Kanskje til og med tegne. Eller kanskje jeg skal se hva jeg får bakt av restene jeg har igjen? Eller se en julefilm?
  Vi får se hvor stemningen tar meg med hen.

  ---

  #Jul #Juleforberedelser #Pepperkakehus #Julestemning #Julelys

 • Publisert: 08.12.2016, 19:50
 • Kategori: Håndarbeid
 • 1 kommentarer
 • DIY: Dørskilt

 • Publisert: 10.10.2015, 14:21
 • Kategori: Håndarbeid • Lagde meg et dørskilt i papir i sommer, som ikke holdt ut så veldig lenge.. Så nå har jeg tydd til leire.
  Først kjevlet jeg den flat, formet den og rev den litt i sidene med en spiss trepinne. Lot den lufttørke litt over et døgn.
  Deretter dynket jeg den i kaffe, og la den inn i ovnen på noenoghundre grader i et par minutter.  Fant ut at det ikke hjalp noe som helst.


  Så det kan dere droppe. Finn heller frem malesaker.


  Jeg tror jeg har blandet x antall forskjellige bruntoner gjennom prosessen, og alt ble egentlig helt feil.. til jeg satt igjen med en ganske mørk enhet, som i og for seg funket ganske bra likevel. Det er jo meningen at den skal se gammel ut. Min ble enda mørkere enn bildene tilsier.  Skriv det du måtte ønske, eller riss det inn allerede da leira er våt.
  Syns ikke det gjorde seg så veldig med det hvite omrisset, men siden min ble så mørk, så ville skrifta blitt litt borte ellers..


  ---

  #DIY #Håndarbeid #Crafting #Papyrusrull #Dørskilt #Hobby

 • Publisert: 10.10.2015, 14:21
 • Kategori: Håndarbeid
 • 0 kommentarer
 • DIY: Papyrusrull

 • Publisert: 10.05.2015, 00:12
 • Kategori: Håndarbeid
 • "Working hard for something we don't care about is called stress.
  Working hard for something we love is called passion"
  1. Dette er hva du i hovedsak trenger. Pluss en saks, en bolle med kaffe, et lite plastikkrør (jeg skaffet mitt fra en kvitteringsrull på jobb), og ild..

  2. Dypp papiret i kaffen. La det tørke. Hvis du har større tålmodighet enn meg, så gjør dette flere ganger for å få en dyp, fin brunfarge.

  3. Merk opp hvor du vil ha tekst.

  4. Skriv noe ønskbart.

  5. Rull inn røret i toppen av papiret.

  6. Lim det fast.

  7. Stemple det med voksstempel. Som dere ser så kludra jeg det litt til. Men det gjør ingenting. La det ligge ute i regnet, klor på det, drypp kaffe over hele greia.. har ikke noe å si. Jo, mer tilfeldig slitasje, jo bedre.

  8 Rull bunnen inn mot midten. Gjerne på skrå..

  9. Brenn kantene.

  10. Ta den lille flasken med trekork (du kan finne sånne bl.a på panduro hobby), putt litt dilldall oppi (jeg puttet oppi litt nellik), og fest den med en gammel hyssing hvor du vil på papyrusen.

  11. Hvis du ikke syns kaffen gjorde greia, så ta et par fargeblyanter i bruntoner og farg fra kanten og innover. Mørkt helt ytterst, og lysere brunt inn mot midten. Smudge dette med kleenex eller noe liknende.

  12. Til slutt kan du klippe noen små hakk tilfeldig rundt på kantene.

  13. Putt litt gammel trå gjennom røret og lag en henger.
  Heng den en plass.

  ~x~X~x~
  #DIY #Håndarbeid #Crafts #Papyrus #Dekorasjon

 • Publisert: 10.05.2015, 00:12
 • Kategori: Håndarbeid
 • 3 kommentarer