16 dager igjen

Heihei, et lite livstegn fra denne kanten. Nå om dagen koser jeg meg masse med alt av julestell, så tenkte å ta dere med på et lite bildedryss - kanskje dere får litt julestemning om dere er i mangel på det?

Velkommen til julestua mi. Her sitter jeg om dagen og nipper i meg varm kakao med krem mens en julefilm eller to ruller over skjermen.


Når mørket sniker seg på og julelysene glitrer og peisovn knitrer, da koser jeg meg ekstra mye. Og det tror jeg kattene gjør også. Mangler bare litt snø utenfor vinduene nå, så er det komplett!


Prøver å kompansere alle søtsakene med litt smoothie innimellom, og med litt kaneldryss på toppen så blir det jo ekstra godt!


Jeg har også hatt besøk av Sammy hvor vi hadde et lite juleverksted. Vi hadde mange planer, men vi rakk dessverre ikke gjøre alt. Vi fikk iallefall bakt en hel haug av pepperkaker, spist julegrøt og klippet og limt litt :) Og dere vet den følelsen når dere har så mange idèer, men ikke greier å fullføre noen av dem? Yes. Så jeg endte opp med halvferdige greier, mens Sammy lagde både kurver, ornament, telysholder og whatnot. Var vel ikke helt min dag, hehe.


Men jeg har da fått laget andre ting på andre dager. Jeg fikk jo ordnet meg en krans til å ha på veggen inne.


Har også pyntet pepperkakehus. Regner med det blir pyntet minst ett til da jeg ankommer hjembygda senere denne måneden. Er jo tradisjon å bake litt både her og der :) Julegavene er i boks, og det er karameller, kransekakestenger, pepperkaker, troika og peppernøtter også.


Enda så er det mange desemberdager igjen ^^, Mon tro hva jeg skal gjøre i kveld? Kanskje jeg skal fyre litt og lese en god bok, eller farge. Kanskje til og med tegne. Eller kanskje jeg skal se hva jeg får bakt av restene jeg har igjen? Eller se en julefilm?
Vi får se hvor stemningen tar meg med hen.


DIY: Dørskilt
Lagde meg et dørskilt i papir i sommer, som ikke holdt ut så veldig lenge.. Så nå har jeg tydd til leire.
Først kjevlet jeg den flat, formet den og rev den litt i sidene med en spiss trepinne. Lot den lufttørke litt over et døgn.
Deretter dynket jeg den i kaffe, og la den inn i ovnen på noenoghundre grader i et par minutter.Fant ut at det ikke hjalp noe som helst.


Så det kan dere droppe. Finn heller frem malesaker.


Jeg tror jeg har blandet x antall forskjellige bruntoner gjennom prosessen, og alt ble egentlig helt feil.. til jeg satt igjen med en ganske mørk enhet, som i og for seg funket ganske bra likevel. Det er jo meningen at den skal se gammel ut. Min ble enda mørkere enn bildene tilsier.Skriv det du måtte ønske, eller riss det inn allerede da leira er våt.
Syns ikke det gjorde seg så veldig med det hvite omrisset, men siden min ble så mørk, så ville skrifta blitt litt borte ellers..


DIY: Papyrusrull

"Working hard for something we don't care about is called stress.
Working hard for something we love is called passion"


1. Dette er hva du i hovedsak trenger. Pluss en saks, en bolle med kaffe, et lite plastikkrør (jeg skaffet mitt fra en kvitteringsrull på jobb), og ild..

2. Dypp papiret i kaffen. La det tørke. Hvis du har større tålmodighet enn meg, så gjør dette flere ganger for å få en dyp, fin brunfarge.

3. Merk opp hvor du vil ha tekst.

4. Skriv noe ønskbart.

5. Rull inn røret i toppen av papiret.

6. Lim det fast.

7. Stemple det med voksstempel. Som dere ser så kludra jeg det litt til. Men det gjør ingenting. La det ligge ute i regnet, klor på det, drypp kaffe over hele greia.. har ikke noe å si. Jo, mer tilfeldig slitasje, jo bedre.

8 Rull bunnen inn mot midten. Gjerne på skrå..

9. Brenn kantene.

10. Ta den lille flasken med trekork (du kan finne sånne bl.a på panduro hobby), putt litt dilldall oppi (jeg puttet oppi litt nellik), og fest den med en gammel hyssing hvor du vil på papyrusen.

11. Hvis du ikke syns kaffen gjorde greia, så ta et par fargeblyanter i bruntoner og farg fra kanten og innover. Mørkt helt ytterst, og lysere brunt inn mot midten. Smudge dette med kleenex eller noe liknende.

12. Til slutt kan du klippe noen små hakk tilfeldig rundt på kantene.

13. Putt litt gammel trå gjennom røret og lag en henger.
Heng den en plass.


RSS 0.91