hits

Svartrev

Ny hobby

 • Publisert: 04.08.2017, 11:51
 • Kategori: Håndarbeid
 • Her om dagen bestilte jeg meg et Kirstie Allsopp: needle felting kit fra hobbycraft, da jeg har hatt lyst til å teste dette en stund nå. Settet koster 237kr og er egentlig ganske billig mtp hva du faktisk får med, men alt i alt endte det hele opp med å havne på rundt 700kr pga frakt og toll. Og ørlittegranne fordi jeg valgte ekspresslevering. Og fort kom det også! Jeg bestilte dette på en lørdag og allerede tirsdagen etter hadde jeg det i hendene. Veldig detaljert sporing også - det syns jeg er et stort pluss da vettu. Har bestilt mye klær og diverse ila livet som aldri har ankommet, så jeg jubler vel egentlig de få gangene jeg faktisk får det jeg bestiller.   
  Oppi denne esken følger det med alt du trenger. Du får 20 forskjellige farger på ulla og i ganske stor mengde. En svamppute, fire enkeltnåler og en duppeditt jeg ikke helt vet hva man kaller med flere nåler i som gjør jobben mye raskere.
   
  Siden jeg er helt newbie når det kommer til dette så startet jeg enkelt. Jeg fant en cookiecutter fra kjøkkenskuffen og dyttet litt ull nedi - også var det bare å sette igang. For de som ikke har hørt om dette engang, så går det ut på å stikke en (eller flere) nåler gjentatte ganger i denne ulla til den blir fast.


  Dette er perfekt å drive med mens du f.eks ser på film eller hører en lydbok, for det tar tid..
  (Men ikke bli helt borte for nålene er sylskarpe og det er lett å poke seg selv i fingern om du ikke følger med.) Bildet under er etter kanskje 5t med poking, og enda så var den ikke flat og gjevn nok. Det er her den duppeditten med flere nåler kommer inn. Det er bare litt vanskelig å bruke den inni en liten kakeform.
  SML
   
  Det krever mer tålmodighet enn jeg trodde, for jeg orket ikke gjøre ferdig denne snømannen engang for jeg var litt mer gira på å starte på det jeg hadde tenkt til i første omgang.. Den var nå uansett bare en test for at jeg skulle kjenne litt på hvordan dette fungerte og bli litt kjent med teknikken. Jo mer du jobber med ulla, jo finere blir den. Får se om jeg legger til skjerfet og fingjør den senere. Den er jo sikkert sjarmerende å henge på juletreet når den tid kommer.
  SML
   
  Men over til det jeg ønsker å bli god til etterhvert: lage filtfigurer! Så nå har jeg startet på en rev (Whaat? Rev? Nei, du tuller) .. :)
  Har brukt et par dager på å lage dette lille hodet, som ikke er ferdig engang. Den får en kropp etterhvert.
  SML
   
   Så, ja.. øvelse gjør mester er en greie, sant? Håper å beherske dette med tiden, og da blir det kanskje solgt noen figurer i butikken min her hvis det skulle vært noen interesse. Har merket at reven her allerede er poppis hos kattene mine, da de stadig vekk prøver å stikke av med den når jeg legger det fra meg i et øyeblikk ^^,
  Så jeg kan garantere at det kan bli brukt som katteleke hvertfall.

  Gjør aldri noe galt, vel.

  Dere kan forresten følge pelsdottene mine og de rare greiene de gjør på instagram (@Nectavia)

  -♠-

  #NeedleFelting #NyHobby #Håndarbeid #Filt
 • Publisert: 04.08.2017, 11:51
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  The one

  13.09.2017 kl.14:57

  😊

  Svartrev

  13.09.2017 kl.18:03

  The one: ^^,

  Skriv en ny kommentar